تاثیر گذار ترین وبسایت های تاریخ اینترنت

وب یا شبکه جهانی اینترنت در بیستم دسامبر سال ۲۰۱۷ وارد بیست و هفت سالگی خودش شد. چیزی که توسط تیم برنرلی نزدیک به سه دهه پیش پایه گذاری شد. امروزه بعد از ۲۷ سال وب وارد همه جنبه های زندگی ما شده است. و زندگی ما را آنطور که هرگز فکرش را هم نمیکردیم تغییر داده است. در این مقاله کوتاه قصد داریم به بررسی تعدادی از تاثیر گذارترین وبسایت های تاریخ اینترنت بپردازیم. وبسایت هایی که پایه های همه آن وبسایت های جذابی هستند که ما توان جدا شدن از آنها را نداریم.

 

بیشتر بخوانید : ۱۰ وب سایت برتر دنیا

 

 

  • info.cern.ch

توسط “پدر اینترنت” تیم برنرز لی در سال ۱۹۸۹ در مرکز تحقیقات سرن (CERN) سوئیس ایجاد شد . این سایت امروزه چیز زیادی برای دیدن ندارد اما رسما نمونه اولیه هر چیزی به طور پیش فرض تاثیر گذارترین  است و در این مورد این جمله کاملا درست است .  نکته جالب این که این سایت هنوز در دسترس و قابل بازدید است و میشود گفت که این سایت دی ان ای همه سایت های مدرن امروز را نشان میدهد شامل لینک ها ، نقشه سایت ها ، صفحه تماس با ما و .

در طول سی سال گذشته تغییرات بسیار زیادی در ساختار و ظاهر سایت ها داشته ایم اما افکار تیم برنرلی بود که ساختار پایه ای وبسایت های ما را در طول سی سال گذشته و حتی امروز  تشکیل داده است.

امروزه تماشای ویدئو در اینترنت به یک امر بدیهی تبدیل شده است و مانتیور های ما در اصل تلویزیون های کوچکی شده اند که همه جا در دسترس ما هستند .اما یوتیوب تنها یک پخش کننده اینترنتی برنامه ها مانند تلویزیون نیست . یوتیوب این ایده را به وجود آورد که هر کسی میتواند یک ستاره ویدئویی باشد . همانطوری که در اوایل به وجود آمدن وبلاگ ها این ایده به وجود آمد که هر کسی میتواند یک منتقد باشد . یوتیوب (و بعد ها اینستاگرام واسنپ چت ) هر کسی با یک گوشی هوشمند را تبدیل به یک ناشر محتوای ویدئویی کرد. تاثیر اینکار بی اندازه بود ، تاثیرایی که هم جنبه های خوب و هم جنبه های بد بسیار دارند . یوتیوب دسترسی به محتوای آموزشی و سرگرمی را بسیار آسان کرده است اما از طرفی به بستری برای تبلیغ افراط گرایی و نفرت پراکنی تبدیل شده است . چیزی که کمپانی مادر آن یعنی آلفابت را با مشکلات زیادی مواجه کرده است .

شاید آمازون امروز بزرگترین فورشگاه اینترنتی جهان باشد . اما اعتبار همگانی کردن ایده یک بازار آزاد برای ندگان واران متعلق به ebay است که در سال ۱۹۹۵ به صورت یک حراجی اینترنتی شروع به کار کرد و برای همیشه شیوه پول درآوردن از اجناس دست دوم را تغییر داد . این سایت را میتوان  پدر سایت هایی همچون دیوار و شیپور نامید  .

 

سال ها قبل از اینکه “Google” تبدیل به یک فعل شود . یاهو وجود داشت . یاهو از اولین تلاش ها برای به سامان درآوردن وب شه و بی نظم آن زمان بود . یاهو برای وبسایت مانند دفترچه تلفن برای شماره تلفن ها بود ، برای اینکار یاهو از نیروی انسانی برای منظم کردن لینک ها استفاده میکرد . در نهایت الگوریتم های پیشرفته گوگل توانستند تعامل بهتری با کاربر برقرار کنند و گوی سبقت را برای همیشه از یاهو بگیرند اما ایده اصلی یاهو که کاربران باید قادر باشند به راحتی هر چیزی که میخواهند را در اینترنت پیدا کنند تبدیل به یک اصل اساسی در فناوری اطلاعات شد .

 

 

وبسایتی که در آغاز دهه ۲۰۰۰ توسط مارک زاکربرگ جوان برای ثبت مشخصات همکلاسی هایش در دانشگاه هاروارد شروع به کار کرد حالا به بزرگترین شبکه اجتماعی جهان تبدیل شده است . بیشتر از دو میلیارد کاربر که ماهانه در آن فعالبت دارند سایه سنگینی روی شبکه های اجتماعی رقیبی ماندد وی چت (با ۹۶۸ میلیون کاربر) ، اینستاگرام (۷۰۰ میلیون کابر ) و توییتر (۳۲۸ میلیون کاربر) انداخته است .

فیسبوک همچنین راهی برای دسترسی به دوستان و خانواده در یک جا و به طور همیشگی فراهم کرد . که البته در آن اخبار و مقالات و سرگرمی های بسیار زیادی را در کنار هم داشت .

 

امروز آمازون یک خرده ی غول پیکر است که هر چیزی از وسایل تزئین سالاد گرفته  تا سرور های میزبانی را مید . اما در آغاز اینطور نبود .آمازون به عنوان یک کتاب ی آنلاین کوچک شروع به کار کرد و رفته رفته راه را برای انواع تجارت آنلاین سنگ فرش نمود . آمازون شاید در مفاهیم مدرن گاه اینترنتی مانند سبد یا جستجوی محصولات پیشگام نبوده باشد اما این آمازون بود که خرده ی آنلاین را از یک ایده بد به یک جریان اصلی تجارت الکترونیک تبدیل کرد .

 

شاید معلم های دبیرستان یا اساتید دانشگاهتان به شما گفته اند که در دقیق بودن ویکی پیدا شک کنید و به شما توصیه کرده اند که از آن استفاده نکنید ، اما از وقتی که در سال ۲۰۰۱  که روی اینترنت آمد تا امروز به طور غیر قابل انکاری منبع دانش برای بسیاری از مردم دنیا بوده است .با بیش از پنج میلیون مقاله انگلیسی میتوان گفت که ویکی پیدا بزرگترین دانشنامه اینترنتی است .

از آنجایی که ویکی پدیا توسط کاربران توسعه داده میشود و هر کسی میتواند مقالات آن را ویرایش کند ممکن است که بعضی جاها حرف های اساتید دانشگاهتان صادق باشد و در دقت مقالات شبهه وجود داشته باشد اما این مسئله روی محبوبیت این پلتفرم تاثیری نداشته و روز به روز بر تعداد استفاده کنندگان آن افزوده میشود .

 

از  زمان ظهورش در ۱۹۹۸ گوگل آنقدر در زندگی ما ریشه دوانده است که حتی فعل google  به دیکشنری اضافه شده است . در حقیقت شما در اینترنت دنبال چیزی نمی گردید ، شما آن چیز را گوگل میکنید . شرکت چند میلیتی گوگل با مفهوم جستجو در اینترنت هم معنی شده و تبدیل به فراگیر ترین ابزار جستجوی اینترنتی شده است . به طوری که ۹۷ درصد از تمام جستجوهای با تلفن همراه و ۷۹ درصد از تمام جستجوهای با رایانه های شخصی با گوگل انجام میگیرد.

 

همچنین بخوانید :

بهترین سایت های دانلود نرم افزار

بهترین سایت های آموزشی

۱۰ سایت و کالای دست دوم

 


اخبار روز تکنولوژی سایت ,اینترنت ,وبسایت ,اینترنتی ,چیزی ,یاهو ,تاریخ اینترنت ,اساتید دانشگاهتان ,ی آنلاین ,ویکی پیدا ,خرده ی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

برای گروه فدایی زولا « یــارا مــدیــا » کتابخانه عمومی شیخ فضل الله تفضلی بهشهر Online-Business پرورش فکر و طرز فکر و موفقیت